fotografie Wim van Velzen - landschap


Isle of Mull
oost en noord


Firth of Lorn Craignure 1 Craignure 2 Craignure 3

Craignure 4 Craignure 5

Craignure 6 Craignure 7 Craignure 8 Craignure 9

Craignure 10 Craignure 11 Craignure 12

Kinlochspelve 1 Kinlochspelve 2

Pennyghael 1 Pennyghael 2 Derryguaig Knock

Killiemor Burg Achnadrish Achleck

Tobermory 1 Tobermory 2Mull is het waard om langer dan een paar daagjes te blijven (laat staan maar een dag). Er zijn fraaie kastelen, zoals Duart Castle, het fraaie havenplaatsje Tobermory en prachtige landschappen. Veel prachtige landschappen.

Mull bestaat uit verscheidene schiereilanden, met namen als Mingish, Treshnish en Ardmeanach. Het zuidwesten, the Ross of Mull heeft zijn eigen portfolio.
Elk deel van het eiland is te bereiken via eenbaanswegen (single track roads), die vaak langs de meest spectaculaire kliffen lopen. Achter iedere bocht doemen weer nieuwe horizons op, komen andere eilanden in het vizier.

Veel foto's uit dit portfolio bestaan uit lucht. We hadden absoluut spectaculair weer tijdens ons verblijf (niet-fotografen spreken dan van slecht weer), met fantastische lichtshows.
Maar wellicht waren de vroege morgens op Craignure nog wel mooier. De wolken boven Loch Linnhe en Lismore, die langzaam paars kleuren, een enkele boot die voorbijpuft richting Oban.

Mull staat ook bekend om zijn fauna. Adelaars, herten en otters kunnen door iedereen worden waargenomen die het geduld heeft om te zitten en te kijken - of voor hen met gewoon geluk.
Zo zagen wij tijdens onze boottocht naar Staffa en the Treshnish Isles twee otters zwemmen, een paar honderd meter uit de kust!